Posted on

Miért érdemes Horvátországba utaznia? Horvátországban a gyönyörű tenger és a hozzá tartozó tengerparti strandok hihetetlen választéka várja a nyaralni vágyókat. Azonban nem csak tengerparti üdülésre járnak ide a turisták, hanem a rengeteg lenyűgöző történelmi és építészeti látnivaló is nagymértékben vonzza az idelátogatókat.

 

Rovinj rengeteg látnivalót tartogat a szűkebben vett óvárosában és a belvárosa környékén is. Rovinji óváros látnivalói, hangulata összehasonlíthatatlan a hasonló isztriai városokban található látnivalókkal. Az ősi macskaköves, kanyargós, szűk és sikátoros utcákon, a régi házak árnyékában sétálva igazán egyedi, és romantikus élményekkel gazdagodhat az ide látogató.

A városban látható magas, és keskeny, igazi mediterrán stílusú lakóházak közvetlenül egymás mellett, vagy igen közel, egymással szemben épültek. A reneszánsz, a barokk, és a neoklasszicizmus kor nyomai is megtalálhatóak az épületek homlokzatain, és az erkélyeken. A pasztell színű lakóépületek között sétálva a turistáknak valóságos időutazásban lehet részük. Az egész óváros úgy ahogy van, garantált, hogy varázslatával és különlegességeivel el fogja kápráztatni az idelátogató turistákat.

 

A hajókázás szerelmesei is megtalálják számításaikat. Rovinj és a környékbeli isztriai városkák bővelkednek hajó vagy vitorlás bérlési lehetőségekben. Hajóbérlés Horvátországban sehol sem lesz ennyire egyszerű, mint Rovinjban.

Rovinj: környékbeli kirándulások

A Limski fjord Horvátország egyik legszebb és leghíresebb látnivalója, aki Rovinjba vagy környékére jön nyaralni, annak kötelező és kihagyhatatlan látnivaló. A csodás természeti jelenség Rovinj és Vrsar városa között található, a hegyek között egy völgy, melyet egy patak vájt ki tizenkét kilométer hosszan, hatszáz méter szélesen és harminc méter mélyen majd ezt a medret a tenger vette birtokba.

A fjord érdekessége, hogy vize rendkívül tiszta ezért alkalmas a kagyló és osztriga tenyésztésre, és ezt a horvátok ki is használják. Az itt tenyésztett osztriga igen híres, érdemes jóféle vörösborral megkóstolni.

 

Természetesen minden életrevaló iroda szervez ide fakultatív kirándulást, úgyhogy nem lesz nehéz megoldani, hogy eljussunk ide. A környék további érdekessége, hogy a fjord torkolatánál van a kontinens leghatalmasabb nudista kempingje, a Koversada. Gondolom nem lep meg senkit, hogy a Limski fjord és környéke nemzeti parkká lett nyilvánítva.

További utazási ötletek

Olaszország Nyaralás