Rovinj: nyaralás az Isztria egyik legszebb városában

Miért érdemes Horvátországba utaznia? Horvátországban a gyönyörű tenger és a hozzá tartozó tengerparti strandok hihetetlen választéka várja a nyaralni vágyókat. Azonban nem csak tengerparti üdülésre járnak ide a turisták, hanem a rengeteg lenyűgöző történelmi és építészeti látnivaló is nagymértékben vonzza az idelátogatókat. Rovinj rengeteg látnivalót tartogat a szűkebben vett óvárosában és a belvárosa környékén is. … “Rovinj: nyaralás az Isztria egyik legszebb városában” bővebben

Miért érdemes Horvátországba utaznia? Horvátországban a gyönyörű tenger és a hozzá tartozó tengerparti strandok hihetetlen választéka várja a nyaralni vágyókat. Azonban nem csak tengerparti üdülésre járnak ide a turisták, hanem a rengeteg lenyűgöző történelmi és építészeti látnivaló is nagymértékben vonzza az idelátogatókat.

Rovinj

Rovinj rengeteg látnivalót tartogat a szűkebben vett óvárosában és a belvárosa környékén is. Rovinji óváros látnivalói, hangulata összehasonlíthatatlan a hasonló isztriai városokban található látnivalókkal. Az ősi macskaköves, kanyargós, szűk és sikátoros utcákon, a régi házak árnyékában sétálva igazán egyedi, és romantikus élményekkel gazdagodhat az ide látogató.

A városban látható magas, és keskeny, igazi mediterrán stílusú lakóházak közvetlenül egymás mellett, vagy igen közel, egymással szemben épültek. A reneszánsz, a barokk, és a neoklasszicizmus kor nyomai is megtalálhatóak az épületek homlokzatain, és az erkélyeken. A pasztell színű lakóépületek között sétálva a turistáknak valóságos időutazásban lehet részük. Az egész óváros úgy ahogy van, garantált, hogy varázslatával és különlegességeivel el fogja kápráztatni az idelátogató turistákat.

Rovinj Isztria

A hajókázás szerelmesei is megtalálják számításaikat. Rovinj és a környékbeli isztriai városkák bővelkednek hajó vagy vitorlás bérlési lehetőségekben. Hajóbérlés Horvátországban sehol sem lesz ennyire egyszerű, mint Rovinjban.

Rovinj: környékbeli kirándulások

A Limski fjord Horvátország egyik legszebb és leghíresebb látnivalója, aki Rovinjba vagy környékére jön nyaralni, annak kötelező és kihagyhatatlan látnivaló. A csodás természeti jelenség Rovinj és Vrsar városa között található, a hegyek között egy völgy, melyet egy patak vájt ki tizenkét kilométer hosszan, hatszáz méter szélesen és harminc méter mélyen majd ezt a medret a tenger vette birtokba.

A fjord érdekessége, hogy vize rendkívül tiszta ezért alkalmas a kagyló és osztriga tenyésztésre, és ezt a horvátok ki is használják. Az itt tenyésztett osztriga igen híres, érdemes jóféle vörösborral megkóstolni.

Limski fjord

Természetesen minden életrevaló iroda szervez ide fakultatív kirándulást, úgyhogy nem lesz nehéz megoldani, hogy eljussunk ide. A környék további érdekessége, hogy a fjord torkolatánál van a kontinens leghatalmasabb nudista kempingje, a Koversada. Gondolom nem lep meg senkit, hogy a Limski fjord és környéke nemzeti parkká lett nyilvánítva.