Posted on

A nyárral a bikini szezon is beköszönt, azonban a különböző testtájékunkon látható problémák sokakat tart vissza az önfeledt kikapcsolódástól. Számos orvos esztétikai kezelés érhető el, amellyel hatékonyan vehetjük fel a harcot akár a bőr petyhüdtsége ellen, de a narancsbőrrel szemben is.

Az életkor előre haladtával egyre több olyan külső szemmel is jól látható probléma jelentkezik a testünk különböző területén, amely hozzájárul a magabiztosságunk csökkenéséhez. Akár korlátozhat az elképzeléseinknek, vágyainknak megfelelő öltözködésben, vagy a szabadidős tevékenységünkben.

A bőr petyhüdtsége a felkar a has és a dekoltázs lazasága az életkorral, és a mozgásszegény életmód hatására alakul ki. Amíg fiatalok vagyunk célzott edzésprogramokkal jelentős javulást érhetünk el, azonban idősebb korban nagyon nehéz még sportolással is a megfelelő bőrtónust visszaépíteni. Ki ne szeretne a nyári melegben a kart, a dekoltázst szabadon hagyó könnyű nyári ruhát viselni, azonban a petyhüdt kar látványa sokakat késztet a problémás testrészek elfedésére.

Ma már széles körben érhetők el az orvos esztétikai rendelők, ahol személyre szabottan kaphatunk javaslatot a számunkra legideálisabb beavatkozásokról.

biostimuláció

Mit kell tudni a biostimulációról?

Például a biostimuláció nemcsak a testbőr lazasága esetén, de arckezelések keretében is jó megoldás a szépülni vágyóknak. Idővel a bőrünk nemcsak a rugalmasságát, de a víztartalmát is leveszti. A kezelés során a bőr megfelelő részébe hialuronsavat és egyéb, a bőr számára kifejezetten előnyös anyagokat  juttatnak be, amelynek hatására a bőr ismét rugalmas, fényes lesz, ezenkívül alkalmas a kisebb ráncok feltöltésére. Az orvos által végzett beavatkozás nagyjából fél órát vesz igénybe, amelyet erre a célra kifejlesztett mikrotűk segítségével végzik. A kis tűszúrások nem okoznak fájdalmat, mivel előtte a kezelendő felületet helyi érzéstelenítő hatású krémmel előkezelik. Az eredmény egyéni adottságoktól függően akár fél-egy évig is tartósan megmarad, és további előnye, hogy a későbbiekben is megismételhető.