Posted on

A napokban világszerte, így Magyarországon is kereskedelmi forgalomba kerül a Microsoft Office 365 Otthoni prémium verzió, a lakossági felhasználók számára elérhető Office csomag és felhőszolgáltatás, amely segít rendszert vinni az elfoglalt háztartások, a munka és a magánélet között egyensúlyozó emberek életébe.

A Microsoft több mint 10 ezer ember körében végzett globális felméréséből az derül ki, hogy az emberek 60 százalékának nem jut ideje arra, amit igazán szeret csinálni, ugyanakkor 80 százalékuk legalább egy órát meg tudna takarítani azzal, ha jobban szervezné napjait. A felmérésből kiderül, hogy míg Európában a házimunka és a ház körüli teendők veszik el a legtöbb időt, Ázsiában a bevásárlással és ügyintézéssel kell a legtöbbet foglalkozni.  A válaszadók több mint fele úgy véli, a technológia segít abban, hogy hatékony szervezéssel időt takarítson meg. Az Office 365 Otthoni prémiumot úgy tervezték, hogy a felhasználók elvégzendő munkájukat – legyen az akár otthoni feladat – hatékonyan végezzék, rugalmasak legyenek, így több idő jusson azokra a dolgokra, amelyekkel szívesen foglalkoznak.

“Az Office 365 Otthoni prémium kialakítása során arra törekedtünk, hogy azon felhasználók igényeit elégítsük ki, akik munka mellett szeretnék a magánéletüket, családjuk életét is egyensúlyban tartan és ehhez szívesen használják fel a munkában már megszokott Office eszközöket. Egy házi feladat, egy fényképalbum, egy fogyókúra-terv, vagy egy ajándék ötletlista mind megfelelő eszközre találhatnak az új Office és a hozzá tartozó szolgáltatások között” – hangsúlyozta Nagy Levente.

Néhány tipp arra, hogy az Office 365 Otthoni prémium segítségével hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet hétköznapjainkból:

1.    Ne felejtsen el semmit a boltban – vezesse bevásárlólistáit OneNote-ban, így Ön és családtagjai bárhol, bármikor hozzáférhetnek és frissíthetik azt, akár mobiltelefonokról is.
2.    Csökkentse minimálisra a családtagok, barátok közötti e-mailek és SMS-ek számát – vezessen családi naptárat, szervezze közösségi programjait az Outlook segítségével.
3.    Csökkentse a gyemekek utaztatására fordított időt – a házi feladatot és a csoportos otthoni feladatot virtuálisan is meg tudják osztani egymással a Skype és a SkyDrive segítségével.
4.    Törekedjen a munka és a magánélet egyensúlyának fenntartására – azzal, hogy egy Office-dokumentumot az okostelefonjáról is gond nélkül elküldhet, élvezheti a rugalmasabb életstílus előnyeit.
5.    Kövesse a családi költségvetést és hozzon megalapozott pénzügyi döntéseket – az Excel alkalmazás Gyorselemzés funkciója világos áttekintést adhat az otthoni pénzügyekről.

Az Office 365 Otthoni prémium előfizetést 30 napig bárki ingyenesen kipróbálhatja a www.office.com weboldalon, amelyen további információt is megtalál az új Office-ról és az Office 365 Otthoni prémium-ról: www.office.com