Posted on

A Mr. NILSZ Kft. és az i-Cell kidolgozott egy okos megoldást, amely a városnézés komfortosságát növeli. Budapesten már bevezetésre került a buszokon a GPS alapú nyomonkövetés, amelyre egy külön applikációt hoztak létre.

Miért előnyös ez az intelligens rendszer? Az elmúlt években jelentős mértékben növekedett a hazánkba, főként a fővárosba érkező turisták száma. Az érkezők többnyire pár napos itt tartózkodásban gondolkodnak, ezért alapvető érdek, hogy olyan kényelmi lehetőségek birtokában legyenek, amelyek a magyar turizmus népszerűségét növelik.

A budapesti Hop on Hop off városnézés népszerűsége egyre emelkedik, hasonlóan a világszerte népszerű turista célpontokban tapasztaltakhoz. Sok turista kényelmi-és egyéb szempontból ezt a hatékony és gyors módszert részesíti előnyben a város nevezetességeinek feltérképezéséhez. A menetrend szerint közlekedő városnéző buszok előnye, hogy kijelölt megállóhelyeken állnak meg, és előre meghatározott útvonalat járnak be. A komfortos okosmegoldás eredményeként 30 budapesti városnéző busz került be az i-Cell rendszerébe, amely segítségével az utasok is láthatják a mobiltelefonos applikáció segítségével, hogy a buszok éppen merre közlekednek. A Guid me applikációt egyre többen használják, amely tartalmazza a CitySightseeing Budapest útvonalait, a buszok indulási idejét, a digitális térképen megjeleníti az aktuális pozícióját, és a tájékoztatás a felhasználó aktuális tartózkodási helyéhez igazodik.

Az okos alkalmazás birtokában a turisták számára gyors és pontosabb tájékozódással nem csak a fölösleges várakozási idő csökkenthető le-amely növeli a pszichikai komfortosságot, de az előre tervezésre is megoldást biztosít. Az előforduló ügyfélpanaszok is korrektül kezelhetők, hiszen a GPS alapú flottakezeléssel nyomon követhető a buszok megállóba való érkezése és a várakozási ideje egyaránt. A buszos városnéző vállalkozás idén nyáron már az 5. éves születésnapját fogja ünnepelni.

A fővárosba érkező külföldi turisták számos cég által kínált lehetőségei közül választhatnak, a justbudapest.com weboldal nemcsak átfogó képet ad az igénybe vehető alternatívákról, de friss tartalmakkal segít a tájékozódásban.