Posted on

Miskolctapolca méltán híres fényűző barlangfürdőjéről, a fürdőzés hódolóinak mindenképp érdemes ellátogatni erre a fenséges helyre. Légy részese egy felejthetetlen utazásnak a múltba, és fedezd fel velünk ezt a meseszép helyet.

Nagy idők nagy tanúja a barlangfürdő

Ami a miskolctapolcai barlangfürdőt illeti, valódi különlegességgel van dolgunk.  Mégpedig azért, mert egész Európában nincs még egy olyan fürdő, melynek karsztvize ilyen magas hőfokú lenne.

A fürdő nagy idők nagy tanúja, melyen nem fog a történelem vasfoga. Már a 16. században is használatos volt, bár nem csupán azt a funkciót töltötte be, mint ma. Törökök és császári hadak jártak ide szórakozás céljából, az asszonyok pedig gyakorta mosni. A miskolctapolcai fürdőhely többször is maradt gazda nélkül, és arra is volt példa, hogy a gőz hatására beomlott. Az 1920–30-as években már kedvelt idegenforgalmi célpont volt a fürdő, és a fejlesztések nagy része is ez idő tájt kezdődhetett el igazán. Nem sokkal később, mintegy 10 év múlva pedig útjára indult a ma is ismert formájában.

A miskolctapolcai barlangfürdő napjainkban

A  megannyi korszerűsítés és fejlesztés után mára egy kivételesen festői és rendkívüli fürdő vár minden fürdeni vágyót. Fantasztikus élményfürdő elemek, kültéri medencék várnak rád! A gyermekekre is gondoltak gyermekmedencékkel és kreatív játékkuckóval. Szaunaparkjuk sok szeretettel várja a finn-, az infraszauna és a gőzkabin szerelmeseit, néhány évvel ezelőtt pedig gyógyászati szempontból is nemzetközi elismerést nyert a fürdő. Az izgalmakat fokozandó, minden hónap második szombatján éjszakai fürdőzés van Miskolctapolcán, és nyáron még aquafitness-szel is szórakozhatnak a látogatók.

Miskolctapolcai fürdő

Látnivalók Miskolctapolcán

Miskolctapolcán nem kizárólag a termálfürdőt érdemes meglátogatni, hanem számos más műemléket is. A Rákóczi- és a Feledy-házban korhű kiállításokat tekinthetnek a történelem szerelmesei. A vallási élet kedvelőit, illetve érdeklődőit számos ortodox templom és egy zsinagóga is várja. A csónakázó tóban, a lenyűgöző kalandtúra parkban és a miskolci bobpályában a gyerekek is örömüket lelik. Fürdőzésre fel!

Te voltál már a miskolctapolcai barlangfürdőben?
Ha igen, milyen élményeid vannak vele kapcsolatban?
Forrás: Fürdő Figyelő

Fürdővilág – további érdekességek
Fürdőzz hangulatodnak megfelelően
Minősített gyógyhelyek Magyarországon
Sárvári Gyógy- és Termálfürdő: kétféle gyógyvíz egy helyen
Gyulai Fürdő
Világraszóló gyógyhelyek: séta a hazai gyógyfürdők világában
Miért érdemes felkeresnünk a szabadtéri aquaparkokat?