Skip to content
Menu
EU Mozaik
  • Kezdőlap
  • Kapcsolat
  • Oldaltérkép
  • Adatvédelem
EU Mozaik
aquafaba

Az aquafaba, avagy a vegán tojásfehérje

 

A húsvét közeledtével egyre inkább felmerül a kérdés, hogy egy vegán életmód szerint élő ember, miként cselezze ki a tojás hiányát. A tojás a húsvéti ünnep egyik fő étele és kiegészítője. Az asztalon jelen van, mint fő étel, a fehérjéből felvert hab pedig a sütemények alapanyaga. Találtunk egy olyan egyszerű vegán alapanyagot, amivel tökéletesen lehet helyettesíteni a tojásfehérjét, az aquafabát.

 

Az auqafaba egy kiváló tojásfehérje helyettesítő, aminek az alapja a csicseriborsó leve.

A konzerv csicseriborsó levéből, felverhető és kiváló tojásfehérjeszerű kemény habot készíthetünk. Az íztelen habot édesítőszerekkel vagy egyéb cukorhelyettesítőkkel keverve süteménysütéshez alkalmas tojáshabszerűséget készíthetünk.

Egyetlen egy dologra kell vigyázni az aquafabánál, hogy  olajos dolgot ne adjunk hozzá, mert akkor a hab összeesik.

Ez is érdekelhet
mikulásvirág virágoztatása
 

Legutóbbi bejegyzések

  • Csehország legszebb városai
  • Legszebb görög szigetek
  • Gépesített konyhabútor
  • Vivace kezelés
  • Lakásfelújítás kérdések és válaszok
  • Miért érdemes Münchenbe utazni?
  • Firenze látnivalók
  • Pályázatok vállalkozásoknak
  • Oldalletöltés vagy egyedi látogatók?
  • A biostimuláció hatásos a petyhüdté vált bőr ellen

Kategóriák

  • Egészség
  • Életmód
  • Gasztronómia
  • Ingatlan
  • Kultúra
  • Oktatás
  • Otthon
  • Szabadidő
  • Szépség
  • Tudomány
  • Utazás
  • Vállalkozás
  • Vegyes
©2025 EU Mozaik | Powered by SuperbThemes!