Szupergyors olasz fogás: petrezselymes frittata, 10 perc és kész!

Nem mindig kell hosszú órákat főzéssel tölteni, hogy valami finomság kerülhessen terítékre – dobd össze tíz perc alatt ezt az igazi tavaszi étket!

Frittata

Villámgyors petrezselymes frittata

Hozzávalók: 5 tojás, 4-5 evőkanál reszelt sajt, 1 evőkanál liszt, 50 ml tej, só, bors, 1/2 csokor zsenge petrezselyem, 1 evőkanál vaj, friss paradicsom

  • Válaszd szét a tojások sárgáját és a fehérjét, két külön tálba.
  • A sárgáját verd fel gyors mozdulatokkal, sózd, borsozd, majd keverd hozzá a reszelt sajtot, a lisztet és a tejet.
  • A fehérjét elektromos habverővel verd kemény habbá, azután forgasd bele a sajtos masszába és szórd bele az apróra vágott petrezselymet!
  • Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben, majd öntsd bele a frittata “tésztáját”. Mindkét oldalán süsd 7-8 percig, majd borítsd egy nagy tányérra, és cikkekre vágva tálald. Hidegen és melegen egyaránt finom!

petrezselymes Frittata

A bevásárlásnál legegyszerűbben és költségtakarékosan akkor jársz ha itt vásárolsz: https://minden-akcio.hu/spar-akcios-ujsagok, akciós termékek folyamatosan jó áron.