Az aquafaba, avagy a vegán tojásfehérje

A húsvét közeledtével egyre inkább felmerül a kérdés, hogy egy vegán életmód szerint élő ember, miként cselezze ki a tojás hiányát. A tojás a húsvéti ünnep egyik fő étele és kiegészítője. Az asztalon jelen van, mint fő étel, a fehérjéből felvert hab pedig a sütemények alapanyaga. Találtunk egy olyan egyszerű vegán alapanyagot, amivel tökéletesen lehet helyettesíteni a tojásfehérjét, az aquafabát.

aquafaba

Az auqafaba egy kiváló tojásfehérje helyettesítő, aminek az alapja a csicseriborsó leve.

A konzerv csicseriborsó levéből, felverhető és kiváló tojásfehérjeszerű kemény habot készíthetünk. Az íztelen habot édesítőszerekkel vagy egyéb cukorhelyettesítőkkel keverve süteménysütéshez alkalmas tojáshabszerűséget készíthetünk.

Egyetlen egy dologra kell vigyázni az aquafabánál, hogy  olajos dolgot ne adjunk hozzá, mert akkor a hab összeesik.